БЕОГРАД - Четири члана Управног одбора Српског народног покрета "Наши 1389" осуђени су на по 15 дана затвора и послати на извршење казне у Падинску Скелу због суботњег протеста испред зграде Телевизије Б92, саопштио је тај покрет на свом сајту.

У саопштењу се прецизира да су на по 15 дана затвора осуђени чланови Управног одбора тог покрета Иван Ивановић, Срђан Крунић, Давид Симовић, као и Горан Петровић.

Још четворо припадника организације од којих три девојке и један малолетник кажњени су са по 20.000 динара, јер су, како наводи тај покрет, испред зграде Б92 држали транспарент "Истина и љубав према Србији победиће ваше лажи о нама".

Припадници полиције привели су у суботу вече двадесетак активиста покрета "Наши 1389", који су се, на непријављеном протесту, окупили испред зграде Телевизије Б92, у улици Булевар Зорана Ђинђића на Новом Београду.

Симпатизери тог покрета су протестовали, због, како су рекли, некоректног извештавања те телевизије и носили су транспарент "Истина и љубав према Србији победиће ваше лажи о нама".

Полиција је прво легитимисала окупљене, затим затражила да се разиђу, али су они то одбили, па су их привели у полицијску станицу "Нови Београд".

Независно удружење новинара Србије (НУНС) позвало је раније данас надлежне органе да предузму законом предвиђене мере према учесницима јучерашњег скупа покрета "Наши 1389" испред зграде РТВ Б92.

НУНС наводи да је јучерашњи непријављени скуп ултрадесничара код зграде Б92 још један у низу отворених притисака на новинаре и уређивачку политику ове медијске куће.