БЕОГРАД - Српска "сајбер полиција" ухапсила је у уторак у акцији „Атлантида“ групу страних држављана који су без дозволе организовали "онлајн" коцкање у Србији.

Осумњичени су направили сајтове за коцкање преко Интернета, између осталог и светски популарни www.гоwилдцасино.цом. Иако на том сајту пише да се налази на Малти, и да ради са одобрењем тамошње владе, његово седиште је, у ствари, било у Београду, прикривено под фирмом "Рок ИТ сервисиз".

Нјегови творци су, тако, без одобрења Државне лутрије Србије и Управе за игре на срећу Министарства финансија, организовали прави "виртуелни коцкарски град", у којем се, наравно, улагао прави новац, и то електронским трансферима према оф-шор дестинацијама.

У оваквим виртуелним играоницама, "кући" увек иде 10 одсто од улога, што значи да је група страних држављана у Београду згртала милионе. Тај новац су улагали у нелегалне послове.

У просторијама "Рок ИТ сервисиз", у Устаничкој улици у Београду, налазио се и онлајн сервис за подршку играчима. Привремено је одузета рачунарска опрема: компјутери, дискови, УСБ меморије...

Фирма "Рок ИТ сервисиз", према званичним подацима Агенције за привредне регистре, основана је фебруара 2009. године. Има око 35 запослених, међу којима је највише било "представника за онлајн подршку". Директор фирме је држављанин Холандије Ронен Каркукли.

На сајту "Го вајлд казина" пише да је клађење на њему забрањено држављанима наше земље (седиште у Београду!), као и Малте, Израела, Кореје и Јужне Африке! Подаци о посети овог сајта до којих су дошле "Новости" показује да је више од трећине (тачније 37,2 одсто) свих "виртуелних коцкара" баш из - Србије.