ИСТРАЖНИ судија Вишег суда Михајло Петровић одредио је једномесечни притвор четворици мушкараца из Бојника и околине због постојања основане сумње да су починили кривична дела обљубе над немоћним лицем и подвођење и омогућавање полног односа са малолетницом. Ухапшени Слободан С. (68) из Кацабаћа, Благоје Г. (68) из Стубле, Стојан М. (57) из Бојника и Миодраг З. (66) из Доњег Бријања, неколико месеци су се иживљавали над М. Л. (15), ученицом осмог разреда, која је и ометена у развоју.
Првооптужени Слободан је дете обљубио и омогућавао својим пријатељима полне односе у својој викендици. Признања, која су дали у полицији, негирали су код истражног судије. Бранили су се да су због старости полно немоћни!
Доказ монструозности крије се у чињеници да је девојчица у трећем месецу трудноће. Смештена је са мајком на одељење дечије неуропсихијатрије.
Да се нешто чудно дешава са девојчицом приметила је мајка када јој је изостала менструација. Има још троје деце, две старије ћерке од 18 и 19 година и млађег сина. Кум Слободан био је светиња у њиховој кући и никада не би посумњали да је способан за такво дело.
- Дете је колико је у могућности објаснило да су је кум Слободан и његов пријатељ Благоје, који држи фарму кока носиља у Стубли, а затим и друга двојица скидали, "дирали" и терали је да глуме "маму и тату". Претили су јој да ће добити батине ако не дође када је они позову. Због тога јој је Благоје поклонио мобилни телефон - сазнајемо из извора блиских истрази. - Слободан је први обљубио у његовој викендици, затим се похвалио Благоју, а ови су је даље "препоручили" Миодрагу и Стојану. Нјих двојица су је злостављали у аутомобилу. Слободан је бранећи се указивао на још нека лица која су наводно имали полне односе са девојчицом.
Маска за "дружење" са девојчицом било је њено ангажовање да помаже на фарми кока носиља. Девојчица је за 20 или 50 динара радила на фарми да би је и сексуално искоришћавали.
- Слободан је признао да је скидао и миловао жртву, али негира полни однос, јер наводно није више сексуално активан. На полну немоћ позивали су се и остала тројица. Чак су их наљутиле оптужбе пошто "забога имају унуке"... Били су очајни када су чули да им је одређен притвор, јер "брину за болесне супруге, које су оставили код куће", сазнајемо од истраге.
Породица девојчице је скромна, али има за живот. Ово све је велика срамота за њих, али и цео Бојник.
- Забога, па он је то дете крстио у цркви - згрожен, коментарише један од комшија унесрећене породице.

ЛЕКАРИ
УХАПШЕНИМА су одређени браниоци по службеној дужности. Адвоката је ангажовао и отац малолетне М. Л. из Кацабаћа. - Породица и лекари још нису одлучили шта ће бити са трудноћом М.Л. Нјено опште здравствено стање је добро, али ће се тек вештачењем утврдити колико је патила и које ће бити последице по њено здравље - кажу лекари.

**************

ДЕВОЈЧИЦЕ НАМАМИЛИ ЧОКОЛАДАМА

Нишка полиција у уторак ухапсила двојицу мушкараца због злостављања малолетне деце


НИШ - У одвојеним акцијама припадници Полицијске управе Ниш ухапсили су двојицу мушкараца, за које сумња да су сексуално злостављали малолетнице. У притвору до месец дана обрео се Нишлија Драган К. (52), осумњичен за силовање десетогодишње девојчице, која је без родитељског старања.
У нишкој полицији су саопштили да се Драган К. терети да је извршио више кривичних дела: силовање, приказивање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију и одузимање малолетног лица. Сумња се да је овај Нишлија у протекла два месеца, малолетну девојчицу из једне установе социјалног старања позивао у свој стан на Византијском булевару, где је сексуално злостављао.
Драган К. је бивши радник једне велике нишке фирме, који је остао без посла. Живео је сам последњих годину дана, откако му је умрла мајка. Начелник криминалистичке полиције ПУ у Нишу Драган Брадић каже да је пре месец против Драган К. била поднета пријава јер је у стан довео две девојчице од 14 година и приказивао им порнографске филмове.
- Девојчицу је врбовао у дворишту установе за социјално старање - истиче Брадић. - Куповао је жваке, чоколаде и поклонио мобилни телефон. Претходно смо имали пријаве да је ова девојчица нестајала из установе, а пронашли смо је у стану осумњиченог.
После прегледа девојчице, констатовано је да је силована. У стану Драгана К. пронађене су и фотографије друге деце, сликане на улицама и парковима. Станари зграде на Булевару Немањића су у страху од њега и сазвали скупштину станара.
Полиција је у Алексинцу ухапсила Тадију К. (75), из села Краљево, који се сумњичи да је извршио недозвољене полне радње над девојчицом од 11 година. Након саслушања, истражни судија му је одредио притвор од осам дана.
Девојчица је живела у комшилуку и у кућу осумњиченог долазила је са родитељима, који су му помагали јер је живео сам. Потом је Тадија К. девојчицу често слао у продавницу да му купује хлеб и храну, а остављао јој кусур од 50 до 100 динара или куповао чоколаде.
Овај старац је дете злостављао током маја. Случај је откривен након што је девојчица испричала родитељима шта је у више наврата доживела у дому Тадије К.

РЕКВИЗИТИ
ПОЛИЦИЈА је у стану осумњиченог Драгана К. пронашла и разне сексуалне реквизите и већу количину порнографских видео снимака.

(М. Р.)