Последњих година, сведоци смо да су сви андроиди имали инсталирану апликацију за „Фејсбук“ када смо их купили. „Хуавеј“ неће имати више ту привилегију. На удару и „Вотсап“ и „Инстаграм“.

Компанија „Фејсбук“, како јавља Ројтерс, забранила је „Хуавеју“ да убацује апликацију за ову друштвену мрежу на своје телефоне пре продаје. То представља наставак притисака америчких компанија на кинеског технолошког гиганта од када је стављен на „црну листу“.

Забрана је ступила на снагу одмах, а како су потврдили челници „Фејсбука“, такође се односи на апликације за Вотсап и Инстаграм, као део Закербергове пословне групације.

Из корисничког угла, ово неће чинити превелику разлику јер ће и даље моћи да преузму Фејсбук, Вотсап и Инстаграм из Плејстора, као и да добијају унапређене верзије апликација.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Хуавеј послао кући Американце који су радили у Кини

Ипак, биће то још једна ситница која ће „Хуавејове“ производе учинити мање атрактивним за купце.

Доспевањем на „црну листу“, кинески произвођач мобилних уређаја изгубио је могућност да купује и уграђује делове америчких компанија у своје производе без посебне дозволе Владе САД. Први који су објавили прекид сарадње са компанијом „Хуавеј“ били су „Интел“ и "Qualcomm".

Највећи ударац „Хуавеј“ је претрпео када је „Гугл“ повукао дозволу за коришћење оперативног система Андроид.

(РТС)