HUAWEI и Samsung су у оквиру својих модела последње генерације представили корисну опцију, а ради се о могућности да бежично пуне друге уређаје, што кориснику омогућава да енергију своје батерије подели са онима којима је у неком тренутку најпотребнија.

Ову опцију могао би да добије и следећи модел iPhone-а, те већ може да се чује да Apple планира да је имплементира у своје нове моделе.

Наиме, ради се о томе да они који компанију снабдевају деловима за iPhone уређаје тврде да је опција за бежично пуњене у припреми, а заједно са унапређеном камером и већом батеријом.

Највише пажње се ипак поклања новој могућности за бежично пуњење, која се већ појавила у оквиру Galaxy S10 и Huawei Mate 20 Pro модела, а да опција стиже и на нови iPhone указује и кутија за бежично пуњење за AirPods 2. Они који се највише баве овом темом подсећају да Apple још није лансирао дуго обећавану AirPower подлогу за бежично пуњење, па се претпоставља да би и овај производ могао да се појави у пакету са новом опцијом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Намештај за бежично пуњење мобилних уређаја

Нови iPhone модели се традиционално најављују на годишњем Apple догађају који је заказан за 25. март, те се, поред информација о новом Apple streaming сервису и сервису за вести, очекују и информације о новом хардверу и функцијама, тако да остаје да видимо хоће ли нека од представљених функционалности бити занимљивија и кориснија од функције која ће омогућавати дељење батерије.


Аутор: Технополис