Моторола Мото Г7 серија телефона припада средњој класи, али је произвођач уложио много труда да и по перформансама и по изгледу кокетира са премиум класом. Такав случај је и са Moto G7 Plus моделом који представља топ модел у најновијој Г7 серији Мото телефона.

Телефон има допадљив дизајн са заобљеним стакленим леђима и бочним алуминијумским оквиром. Можемо да кажемо да стаклена леђа више нису новост у овој класи телефона, али је реткост да то стакло буде заобљено као што је то случај код овог модела. Моторола се овде мало „поиграла“ са завршним слојем стакла, па оно даје другачију рефлексију у односу на прошлогодишњи модел (Moto G6 Plus).

Под одређеним угловима могуће је приметити суптилне светлије линије које се појављују, а и ниво рефлексије је смањен. GS Plus поседује и P2i заштитни слој који обезбеђује да телефон не буде оштећен при евентуалном поливању течности преко њега.

С обзиром да у овој ценовној класи телефони обично немају никакву заштиту од воде, имплементацију овог заштитног слоја можемо схватити као додатни бонус и као још један искорак ка премијум класи. На задњој страни телефона налази се дуал камера, а испод ње је постављен скенер отиска прста. На доњој страни је смештен USB Type-C конектор.

Прочитајте још - Мото З3 Play – трећа генерација Моторола модуларних телефона


Екран телефона поседује „урез“ који не заузима много простора, зато што је постављен само око предње камере. Дисплеј је направљен са односом страница 19:9 и дијагоналом од 6.2 инча (у FXD+ резолуцији), са Corning Gorilla Glass 3 заштитом. Моторола нуди три предефинисана колорна мода с којима можете да бирате између „природних“, „вивид“ и „презасићених“ боја.

Moto G7 Plus покреће Qualcomm Snapdragon 636 чипсет, са осмојезгарним процесором и 4 GB RAM-а. За смештање података обезбеђено је 64 GB интерне меморије која може да се прошири до 512 GB путем екстерне MicroSD картице. Телефон је “Дуал СИМ”, што значи да има подршку за 2 СИМ картице, мада Моторола за поједина тржишта производи и Сингле СИМ варијанте.

Интересантно је да овде није у питању хибридни мод, већ на овом телефону можете да користите MicroSD картицу заједно са обе СИМ картице. Моторола се за овај модел одлучила за Адрено 509 графички чипсет који доноси знатно више снаге у односу на Адрено 506, који је рецимо имплементиран у основни модел из ове серије - Мото Г7 телефон.

Овај модел поседује и импресиван звучник који је вероватно најбољи у класи. Постављен је на доњој страни телефона (поред USB Type-C порта). Његова максимална снага, али и репродукција ниских тонова су далеко изнад просека за ценовни оквир телефона.

GS Plus поседује дуал камеру на задњој страни. Основна камера има Сонy ИМX159 сензор од 16 МП са оптичком стабилизацијом, што је у овој класи реткост. Она доноси и ауто HDР опцију, а оштрина детаља на рубовима фотографије је боља од просека. Секундарна задња камера поседује сензор од 5 МП и намењена је за додавање „дубине“ фотографијама. Максимална видео резолуција је 4К, са 30 fps, при чему и у овом моду камера користи хардверску оптичку стабилизацију. Тиме се добијају оштри видео записи.

Приликом Full HD резолуције снимања, активира се и додатна софтверска оптичка стабилизација, која обезбеђује још „мирније“ снимке. На предњој страни, у „урезу“ постављена је селфи камера резолуције 12 МП, заснована на Омнивисион сензору.

Уграђена батерија има 3.000 mAh и обезбеђује дуже од једног дана аутономије. Уз телефон се добија и ултра-брзи пуњач од 27W, који за само 15 минута пуњења доноси нових 12 часова аутономије. Motorola Moto G7 Plus се испоручује са најновијим Android ОS-ом (Android 9.0 Pie), који скоро да је у својој основној варијанти, без додатка (као Pixel телефони).

Моторола на овом моделу доследно примењује своју стратегију коју је зацртала за Мото Г серију телефона: „Чист“ софтвер и одличан хардвер који је упакован у средњи ценовни ранг. Мото GS Plus уз то доноси и атрактиван дизајн и одличне камере (и задњу и селфи), све по цени која је прихватљива великом броју корисника.

Спецификације:

Дисплеј
6.2“ LTPS IPS LCD, 1.080 x 2.270 пиксела, 19:9 однос страница, Corning Gorilla Glass 3 заштита

CPU
Qualcomm Snapdragon 636 (14 нм), Octa-core 1.8 GHz Kryo 260

GPU
Адрено 509

Меморија
4 GB РАМ, 64 GB сториџ (прошириво до 512 GB путем MicroSD картице)

СИМ
Дуал СИМ (Нано СИМ)

Камере
Задња: 16 MP, f/1.7 + 5 MP, ф/2.2 сензор дубине
Предња: 12 MP

Батерија
Li-Ion, 3.000 mAh, уграђена

Конекције
Wи-Фи 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, FPS, NFC, USB Type-C

Остало
Скенер отиска прста, ФМ Радио

ОС
Android 9.0 Pie

Димензије
157 x 75.3 X 8.3 мм

Маса
176 г