Microsoft је свестан да постоји велики број организација које користе старије верзије Windows-а, као и Internet Explorer који је инкорпориран у њих. Међутим, како је то већ давно превазиђен броwсер, компанија моли кориснике да се отарасе старих навика и да пређу на модеран прегледач.

У свом блог посту, Крис Џексон, Microsoft сениор cybersecurity architectm рекао је да употреба Internet Explorer-а доноси компанијама тону техничких проблема. Најједноставније речено, употребом ИЕ-а, организације себи стварају додатне трошкове идући линијом најмањег отпора, уместо да одаберу модерно решење које ће бити најбоље за њих у дужем временском периоду.

Прочитајте још - Microsoft гаси Internet Explorer

Џексон је поменуо да постоје компаније које још увек користе Internet Explorer 6, заснован на стандардима који потичу још из 1999. године, као и да на тај начин нису у могућности да правилно приказују модерне wеб странице. Microsfot је раније покушао да ограничи проблеме који настају употребом Internet Explorer-а, а један од њих је био и креирање режима приказа за предузећа из 2014. године.

Овај режим омогућава сајтовима да се приказују онако како су то чинили у претходним верзијама Internet Explorer-а, да би се избегли проблеми са компатибилношћу. Наравно, то је само "крпљење", јер је једино право решење прелазак на модерне browsere.

У 2016. години, Microsoft је прекинуо подршку за ИЕ 8, 9 и 10, а већина wеб програмера више ни не проверава компатибилност својих производа са Internet Explorer- ом. Ипак, овај wеб бросwер и даље држи другу позицију по употреби са тржишним уделом од 10.46% (све верзије ИЕ-а заједно), док његов наследник Edge за сада заузима четврто место са 4.30 процената, преноси PC Press.

(Извор: б92)