НЕКИ произвођачи мобилних телефона су пратили Apple и ослободили се улаза за слушалице, али Meizu је отишао корак даље. Компанија је најавила нов телефон под називом Zero, који нема улаз за слушалице, улаз за пуњење и решетку за звучнике.

Не долази чак ни са улазом за СИМ картицу и тастерима које обично видите на телефону – једини елементи који ометају површину целог екрана и керамичког тела дебљине 7,8 мм су његове две камере на полеђини од 12 МП и 20 МП и две рупице. Једна је за микрофон, док је други за хард ресет.

Као што је Engadget за подручје Кине напоменуо, чини се да је то Meizu-ов одговор на APEX FullView концепт телефон компаније Виво, иако APEX још увек долази са улазом за слушалице а компанија га је први пут приказала почетком 2018. године. Како би надокнадио недостатак улаза, Meizu Zero ће подржавати Bluetooth 5.0 и бежичну УСБ везу која ће наводно бити у могућности да преноси податке истом брзином као УСБ 3.0 стандард.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „Шаоми“ представио телефон који се савија са обе стране (ВИДЕО)

Zero-ов 5,99-инчни QHD OLED екран ће бити као нека врста огромне замене за микрофон и слушалицу. Има довољно велики оквир за 20 МП предњу камеру, али је његов читач отисака прста потпуно на екрану. Уређај, који покреће Snapdragon 845 процесор, ослања се на 18 W бежично пуњење због недостатка улаза за пуњач. Можда нема уобичајене физичке тастере, али има сензоре притиска са хаптичким повратним информацијама на својим ивицама.

Као што сте можда погодили, недостатак улаза за СИМ картицу значи да ће Meizu Zero користити уграђену СИМ или еСИМ технологију. Компанија је саопштила да је лансирање телефона у Кини везано за напредак локалних оператера са технологијом еСИМ-а, тако да ће доступност вероватно бити ограничена у почетку.

(PC Press)