НАЈНОВИЈИ модел Oukitel телефона, модел са ознаком К7 постао је познат по то томе што има батерију изузетно великог капацитета, од чак 10.000 mAh, што конкретно значи да за неку просечну употребу телефона можете очекивати да ће батерија трајати до недељу дана.

Прочитајте још: Ускоро ћете моћи да избришете нежељене поруке и из ових апликација

Ово је иначе наследник популарног модела К10.000 који је такође имао батерију истог капацитета, али овог пута у питању је телефон најновије генерације, односно са много бољим техничким карактеристикама. У питању је телефон средње класе, који по својим основним карактеристикама спада у групу телефона који су тренутно најтраженији због односа квалитет-цена. А додатни плус и главна разлика од свих других телефона је наравно батерија великог капацитета.

Предњу страну телефона највећим делом покрива ИПС дисплеј дијагонале 6 инча, резолуције 2160 x 1080 пиксела. Телефон има више него довољних 4 GB RAM меморије и 64 GB простора за смештање података. Као и сви Oukitel телефони и овај модел је хибридни dual SIM, што значи да га је могуће користити са две нnano-SIM картице, или у комбинацији nano-SIM и MicroSD картице.

Прочитајте још: Три добра разлога да изаберете Самсунг Галаxy А7: повољна цена, одлична камера, премиум дизајн

Задња камера поседује двострука сочива (Dual Lens) и има резолуцију од 13 MP плус 2MP, са сочивима потписаним од стране коMPаније SONY, што је на неки начин само по себи гаранција квалитета, док је предња камера хардверски дефинисана на 5 MP. Фотографије су очекиваног квалитета за ову класу телефона, а за захтевније кориснике остављена је могућност да у помоћ прискочи интегрисан софтвер који помоћу одређених филтера може да прилагоди приказ жељеним потребама. Суштински, по питању очекиваног приказа фотографија Oukitel K7 не одскаче ни на једну страну од већине других телефона средње класе.

Када је звук у питању, иако поседује моно звучник, Oukitel K7 нас је пријатно изненадио његовим квалитетом. Звук је јасан и богат средњим тоновима, а чак даје и назнаке дубоких тонова. Довољно је гласан, па ћете ретко бити у ситуацији да морате да користите екстерне звучнике.

Морамо да признамо да су се производјачи овог пута добро потрудили и око дизајна самог телефона. Обод телефона направљен је од легуре алуминијума и магнезијума, а задња страна је израђена од пластике пресвучене правом кожом, што телефону даје посебну дозу ексклузивитета. На централној оси задње стране постављена је дуал камера, а одмах испод ње и сензор отиска прста.

Капацитет батерије од поменутих 10.000 mAh обезбедиће вам минимум три дана аутономије ако сте веома захтеван корисник, а за неку просечну употребу телефона можете да очекујете повећање интервала између пуњења у опсегу од пет до седам дана. Иначе, да би се тако велика батерија напунила релативно брзо, неопходан је јак исправљач. У овом случају он је декларисан на 18W, а пуњење потпуно празне батерије траје око пет часова. Иначе, приметили смо да се батерија не загрева чак ни при највећем оптерећењу, што је свакако додатни плус.

Генерално гледано, Oukitel K7 је одличан телефон у својој класи, узимајући у обзир шта све нуди и по којој цени. Спортским речником он није прављен да буде спринтер, већ маратонац, који ће своју снагу распоредити на дужи временски период. Због своје велике батерије већ је постао прилично популаран у Свету, па верујемо да ће слично бити и у Србији.


Техничке спецификације:

* Дисплеј


FHD+ 18:9 IPS 2.5D, 2160 x 1080 пиксела, 403 ppi, 1778:1 контраст

* Процесор

МТ6750Т АРМ Цортеџ-А53, Оцта-цоре 1.5 Гхз,

* Графика

Мали Т860-MP2 520 Мhz

* Меморија

4 GB RAM, 64 ГБ (прошириво microSD картицама капацитета до 128 ГБ)

* Камере

Задње: 13.0 Mpix + 2.0 Mpix SONY214; Предња: 5.0 Mpix GC5025

* СИМ

Хибридни Dual SIM (Nano-SIM + Nano-SIM / microSD

* Батерија

Уграђена, Li-Polymer, 10.000 mAh

* Остало

Fingerprint, HotKnot, Super screenshot, Smart Gesture (unlock, motion, float), OTA, OTG

* Димензије

168 x 78 x 14.5 mm

* Маса

302 г