Иако се о Нокиа 9 моделу говори више од годину дана, телефон још увек није званично представљен. Уређај, који би требало да буде први прави премијум Нокиа телефон, би ипак могао ускоро постати реалност.

Нокиа 9 је сертификован у Кини, а појавила се и хандс-он фотографија која показује полеђину уређаја на којој се види пет камера. Иако особа, која је објавила фотографију, уређај назива Нокиа 9, било је информација да би се уређај могао звати и Нокиа 10.

Међутим, ово су за сада само нагађања и са сигурношћу се не може знати ништа док телефон не буде званично објављен.

До сада је било прилике да се види неколико телефона са три камере на полеђини, док су модели са четири камере најављивани, али још увек нису представљени. Ипак, пет камера на полеђини је потпуно нови ниво и према свему судећи овај телефон је оно што је ХМД Глобал спремао последњих месеци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Четири камере и вештачка интелигенција: Стиже Huawei Mate 20 Lite

Необично распоређени систем са камерама такође има још два округла изреза исте величине на полеђини - један је задужен за ЛЕД блиц, а други за ИР фокусирање. Zeiss брендирање није неочекивано, јер је Нокиа и раније сарађивала са немачким брендом на својој линији телефона.

Иако није потврђено, делује да је полеђина телефона израђена од стакла, што Нокиа 9 модел ставља још више у премијум територију.

Оно што се очекује од телефона и што су неке раније гласине сугерисале, јесте Снапдрагон 845 чипсет, 6.01-инчни дисплеј, 8ГБ РАМ-а и 256ГБ складишног простора. Помиње се и Gorilla Glass 5 заштита, па чак и сензор отиска прста у екрану. Све би требало да напаја 3900мАх батерија.

(Benchmark)