СИНГАПУР - Амерички интернет гигант ''Фејсбук'' објавио је у четвртак да намерава да уложи 1,02 милијарди долара за центар за чување података у Сингапуру, који ће бити први те компаније у Азији и 15. на свету.

Струја за Центар који треба да почне да ради око 2022. биће обезбеђена из обновљивих извора енергије, а зграда ће бити прилагођена тропској клими Сингапура.

У њему ће бити сервери америчког технолошког гиганта и његове техничке службе, рекао је новинарима Томас Фарлонг, потпредседник ''Фејсбука'' за инфраструктуре центара података.

Објекат од 170.000 квадратних метара имаће 11 спратова и биће пројектован да буде отпоран на високе температуре у Сингапуру с новим системом хлађења који користи воду а не ваздух и биће прилагођен на влажност. Фасада ће бити с рупицама да дозволи бољу циркулацију ваздуха.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ''Фејсбук'' тестира опцију повезивања са странцима

''Фејсбук'' је почео да учествује у развоју сопствене инфраструктуре да би она била боље прилагођена његовим потребама и да би ојачао безбедност података.

Компанија која је крајем јуна имала 2,23 милијарде активних корисника, изабрала је Сингапур због његове солидне инфраструктуре, квалификоване радне снаге и повољне инвестиционе климе рекао је Фарлонг.

Компанија ''Гугл'' такође је изградила два центра за податке у Сингапуру и управо је објавила да ту планира да изгради и трећи, с укупним инвестицијама од 850 милиона долара.

Вести из Рубрике

Будите први посетилац који ће оставити коментар: