Још од када се појавио први ''Apple Watch'' модел корисници чекају ''always-on'' опцију за дисплеј, како би увек имали приступ подацима са екрана, те како би могли да их прочитају, а да претходно не морају да укључе дисплеј.

Према новом патенту који је стигао из компаније ''Apple'', креатори су оклевали да ''always-on'' донесу на ''Apple Watch'' због оштећења која могу да настану на ОЛЕД екранима (такозвани ''burn-in''), те трошења батерије.

Проблем са батеријом може да се раши ако се уређај користи у моду са нешто пригушенијим светлом на дисплеју, док ''burn-in'' проблем може да се реши маскирањем, а тако што би компанија на основу корисничких података о овом проблему омогућила вештачко подешавање светла и контраста у проблематичном делу дисплеја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ''Епл'' ће бесплатно мењати ''ајфон 8'' телефоне

Поред тога, патент указује и на већи, те заобљенији екран у оквиру ''Apple Watch'' серије 4, а преко anti-aliasing технике која омогућава да се садржаји прилагоде заобљеним деловима дисплеја.

Нови ''Apple Watch'' могао би да се појави заједно са iPhone моделима за 2018. годину, те се очекује да буду представљени 12. септембра, да би се у продаји нашли недељу дана касније.

(PC Press)