''ЕПЛ'' је објавио да неки ''ајфон 8'' телефони имају фабричку грешку, која може да доведе до различитих проблема у раду. Иако није у питању раширена појава, примећено је да неки ''ајфон 8'' телефони који су продати између септембра 2017. године и марта ове године имају проблем са матичним плочама. Зато је ''Епл'' одлучио да отвори „Logic Board Replacement Program“.

Према речима званичника из компаније, у питању је само мали проценат ''ајфон 8'' телефона који су се у продаји нашли у првих шест месеци након избацивања на тржиште. Ти телефони имају фабрички дефект, који може да доведе до рестартовања, замрзавања или немогућности укључења.

Проблем је уочен само на ''ајфон 8'' моделима (не и на ''ајфон 8 плус''), а власници ових телефона који су их купили у поменутом периоду могу да провере на ''Епловом'' сајту да ли се њихови уређаји налазе у овој групи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Постоји проблем на “ајфону 8”

Уколико је то случај, ''Епл'' ће заменити телефон бесплатно. При томе потребно је обратити пажњу, да ако на телефону постоје нека физичка оштећења (на пример сломљен екран), она морају да буду поправљена (по регуларном ценовнику), пре него што се изврши замена телефона. Акција ће трајати док не истекне три године од почетка продаје ''ајфона 8'', а корисницима којима се замене телефони неће се продуживати гаранција.

(PC Press)