Магазин 'Wall Street Journal' објавио је списак свих ствари које Фејсбук може да сазна о вама када објавите најобичнији селфи.

Ова проблематична листа одлично осликава чињеницу да друштвена мрежа не мора да нас шпијунира помоћу микрофона јер смо јој већ дозволили да прати буквално све што радимо.

Сваки пут када објавите селфи, Фејсбук добија вашу фотографију, текст који сте написали уз њу и све профиле које сте таговали. Потом проучава фотографије уз помоћ технологије за препознавање лица како би установио ко је све на њима, ако је на фотографији више људи, или је направљена на јавном месту, друштвена мрежа може да препозна више људи него што их ви познајете, преноси Буг.

Објављивањем слике на Фејсбуку, ви откривате где и када сте слику направили, модел телефона који користите, ко вам је провајдер, оближње WиФи мреже и пријемнике (који такође откривају вашу локацију) и још пуно тога.

Чак зна и колико батерије вам је још остало на телефону.

Друштвена мрежа потом може да те податке повеже са онима које већ има и у теорији обележи локацију свих људи који се виде на слици и чије лице препозна, без обзира на то да ли сте их таговали или не, преносе медији.