Апликација ће да омогући америчкој компанији за друштвене мреже да се прошири на тржиште, тако што ће да обухвати и децу испод 13 година и да омогући контролу родитеља над оним што њихови ћерке и синови раде, пише “Мирор”.

До сада је Фејсбук захтевао да корисници имају најмање 13 година, а увођењем ове апликације придобиће и млађе кориснике, како би надмашили конкуренцију других друштвених платформи као што је “Снепчет”.

Истраживање, које је спровео Фејсбук, показује да млађа деца свакодневно користе технологију, али на апликацијама направљеним за тинејџере и одрасле, па се доводи у питање да ли њихова деца комуницирају са странцима.

Прочитајте још - Фејсбук зна када ћете се заљубити и раскинути

Родитељи су спремни да дозволе деци узраста од шест до 12 година да користе друштвене мреже све док постоји строга родитељска контрола.

За инсталирање ове нове апликације “Месинџер Кидс” биће потребна сагласност родитеља као и њихово одобрење за контакте деце.

„Видећемо како ће деца да користе апликацију, па ћемо да додамо ажурирања у наредним верзијама, ако буде потребно”, рекла је портпаролка Фејсбука Лорен Свенсон.


Прочитајте још - Фејсбук враћа стари Неwс феед

Ову апликацију на дечјем уређају родитељи контролишу преко свог Фејсбук налога, и деца ће моћи да шаљу фотографије, видео записе или текстуалне поруке само пријатељима које су одобрили родитељи.

„Апликација је била 18 месеци у развоју, а тренутно је доступна само у Сједињеним Америчким Државама” рекла је Свенсон.