ПРЕДАЈА Недељка Дукића (28), осумњиченог за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, из неразумљивих разлога је десет дана скривана од јавности, али и од МУП РС који о томе званично није обавештен. Шта је разлог томе вероватно је познато само Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци, коме се Дукић предао 11. новембра, након што је у бекству провео више од годину дана.

Прочитајте још: Предао се у пратњи адвоката: Недељко Дукић притворен због покушај убиства новинара БН телевизије

У тужилаштво је дошао у пратњи браниоца, адвоката Небојше Пантића.

- Ми смо се у понедељак 11. новембра јавили тужилаштву. По ранијем решењу суда мој клијент је одмах спроведен у притвор. Своју одбрану није износио и досада није саслушан, ни испитан на околности дела које му се ставља на терет - рекао је Пантић.

Никоме није познато где се Дукић крио више од годину дана, нити како је уопште дошао у Бањалуку. Било је доказа да је у септембру прошле године напустио границе БиХ. Потпуна је мистерија како се вратио у БиХ, јер су за њим расписане централна и међународна потерница. Најчудније је то што МУП РС још није обавештен о Дукићевој предаји, а све се сазнало 20. новембра и то случајно после новинарског питања бањалучком Тужилаштву.

- ОЈТ Бањалука званично није обавестио МУП РС о хапшењу и притварању Недељка Дукића. Самим тим ни потерница за њим није обустављена и још је активна - рекла је портпаролка МУП РС Мирна Миљановић.

Владимир Ковачевић, за "Новости", каже да је из медија сазнао да је Дукић у притвору на Туњицама:

- Није ми јасно зашто о томе није било званичног обавештења. Ипак, не очекујем да ће Дукићев "излазак из илегале" донети помак у истрази, нити да ће бити откривена имена налогодаваца.

ОСУЂЕН ЧОЛИЋ

Владимира Ковачевића 26. августа прошле године брутално су претукла два нападача, која су га оборила на земљу и изударала телескопским палицама. За покушај убиства на четири године неправоснажно је осуђен Марко Чолић, а у оптужници се наводи да је дело починио заједно с Недељком Дукићем.