ЗОРАН Милошевић (28) из села Загони код Братунца осуђен је у Окружном суду у Бијељини на 11 година затвора због убиства петомесечног сина Миљана!

Милошевић је проглашен кривим за тешко убиство, а у пресуди се наводи да је дело починио у стању смањене урачунљивости, односно у стању повишене емоционалне напетости.

Монструозни злочин догодио се 24. марта у породичној кући у којој је Милошевић живео заједно са својом невенчаном супругом Јеленом Мањкаловић.

У пресуди се наводи да се Милошевић у јутарњим часовима посвађао са супругом око тога ко ће да нахрани дете.

- Иритиран тиме што беба није престајала да плаче, и револтиран свађом, пришао је кревецу, зграбио дете и бацио га на кревет.

Потом је бебу ударао рукама и ногама по глави и телу, да би је поново подигао и бацио на под - наводи се у пресуди.

Детету је нанео тешке повреде у виду прелома леве потколенице, и темене кости крова лобање. Иако му је указана лекарска помоћ, дечак је од последица задобијених повреда преминуо 3. априла у УКЦ у Тузли.

Кућа у којој се догодио злочин - Фото Аваз

Милошевић је ухапшен тек 16. априла и од тада се налази у притвору, који му је одлуком суда продужен. Време, проведено иза решетака, урачунато му је у изречену казну.

У образложењу пресуде председник судског већа Менсур Ђонлић је навео да је приликом одређивања висине казне, веће имало у виду чињеницу да је дело почињено у стању смањене урачунљивости у које се Милошевић сам довео стицајем животних околности.

- Одређена је казна између најмање, десетогодишње казне и дуготрајног затвора - рекао је Ђонлић.

Прочитајте још: ОТАЦ УСМРТИО ПЕТОМЕСЕЧНОГ СИНА: Убио сам бебу јер ме нервирао плач

Појаснио је и да између тужилаштва и одбране нема спорења, и да се током извођења доказа није прецизно могло утврдити која је повреда проузроковала смрт детета, али је највероватније био пресудан ударац главом о оштру ивицу, односно брид троседа, што је довело до тешког оштећења по живот важних центара у мозгу.

Осуђени Зоран и његова невенчана супруга живели су на ивици егзистенције. Он је проглашен радно неспособним. И поред тога одрађивао је сезонске послове, извлачио дрва из шуме и повремено радио с путујућим луна парком. О њему је бринуо стриц, који му је и био старатељ.

ДУШЕВНО БОЛЕСНИ

ЗОРАН Милошевић и његова супруга Јелена Мањкаловић живели су од социјалне помоћи, а због душевног обољења њему је одузета радна способност. И мајка је душевно болесна и поставља се питање како је њима уопште било дозвољено да сами одгајају дете?