ДЕРВЕНЋАНКА Мирјана Видаковић (43), која је пре месец дана нестала, и чији се кум љубавник Миро Бојанић (55) недавно обесио, пронађена је жива у недељу у шибљу језера рибњака надомак Прњавора, чиме је само делимично расветљена ова замршена "кумовска мистерија", која се нашла у жижи шире јавности. Ловци су затекли шокантан призор, а кључно је питање откада и под којим околностима се нашла жена у великој трави напуштеног прњаворског "Рибњака двица", са прњаворске обале Укрине, петнаестак километара од њене куће у Живиницама код Дервенте.


Јунак дана овог краја је прњаворски ловац Љубиша Богићевић, који је, сасвим случајно у лову на дивље свиње, пронашао особу у чију потрагу су се, уз специјално обучене псе, дали припадници жандармерије и ПУ Добој и Бањалука. Откривајући, за "Новости", детаље, он каже да је срећа да је у "погону" са тројицом колега ловаца благовремено у шипражју уочио престрашену и изморену жену.

Прочитајте још: Изненада пронађена кума љубавница: Ловци је затекли како лута кроз шибље (ФОТО)

- Рекла ми је да се изгубила, берући шипурке за пекмез, и да већ месец дана лута. Само је пила воду и јела шипурке. Када се прибрала, сама је рекла ко је и одакле је, да је била удата у дервентску Лупљаницу и да јој је супруг умро у јануару. Потом смо позвали прњаворску полицију и Хитну помоћ - каже Љубиша.


Он каже да је пресрећан што је допринео спасавању људског живота, на чему су му се телефонским позивом захвалила и деца пронађене Мирјане. "Новости" сазнају да је она завршила на бањалучкој психијатрији, али да подсетимо, из очаја се није извукао њен кум љубавник након њеног нестанка.

Место где је пронађена несрећна жена- Ј..еш такав живот! - биле су последње речи Мира Бојанића, који се обесио пред женом пошто се није знало да ли је кума љубавница жива или мртва. Упркос томе што му је жена опростила прељубу и уз речи "није то вредно живота" одвраћала да дигне руку на себе.

Како су "Новости" писале, упркос неким јавним сумњичењима због наводног учесталог прогањања куме, показале су се тачним тврдње брата и мајке самоубице да он, ипак, није крив за "евентуалну смрт куме". На све остале дилеме очекује се одговор полиције, која је потврдила Мирјанин проналазак.

СМЕШТЕНА НА ПСИХИЈАТРИЈУ

ПАЦИЈЕНТКИЊА М. В. је хоспитализована у Клиници за психијатрију. Према речима начелника Клинике доц. др Нере Живака, пацијенткиња је збринута и у току је спровођење дијагностичко-терапијских процедура. Пацијенткиња остаје на даљем болничком праћењу и лечењу - саопштено је у понедељак "Новостима" из УКЦ РС.

Љубиша Богићевић