Велики пожар око 11.45 часова избио је у кући у бањалучком насељу Лазарево, у којој се налази фирма за прераду сунђера „Schwam”.


Спекулише се да је једна жена остала у унутра и да је изгорела. Њена породица је тренутно на лицу места, чује се њихов плач и урлици...


- За 10 минута све се претворило у буктињу и пламен се издизао и преко 10 метара у ваздух. Неки радници су остали заробљени у канцеларијама па су искакали кроз прозор на спрату. Пришао им је и један комби како би се спустили на његов кров - причају очевици.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА КОД ЖАБАРА: Ватрогасци брзо реаговали али жени није било спаса


Према незваничним информацијама плануло је складиште иза куће у коме се налазе производи од сунђера и онда се проширило на канцеларије и продајни објекат.Команданат ватрогасне чете Мирослав Малинић; Фото: О.Матавуљ


- Ватрогасна бригада је запримила дојаву о пожару у Улици Брнака Поповића 22 у 11.55 часова. Имали смо проблеме с телефонима, али то није утицало на наше реаговање, јер је јединица из Лазарева кренула већ у 11.54, пошто су видели дим с обзиром да је то близу. Тренутно овде имамо 12 возила и 20 људи. Пожар је под конторлом. Сматрамо да је једно лице смртно страдало, али детаље ћемо накнадно да саопштимо. Њу смо једва приметили јер је била прекривена материјалом који је пао с крова и плафона – рекао је Мирослав Малинић, команданат ватрогасне чете.

Фото: О.Матавуљ

Фото: О.Матавуљ


Фото: О.Матавуљ