Гранична полиција БиХ ухапсила је Славка И. (52), полицијског службеника ПУ Фоча, након што је у гепеку његовог "пасата" пронашла већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Како сазнају "Новости" он је ухапшен на подручју Рудог, када је из БиХ излазио према Србији. Заустављен је и контролисан на локалном путу. О хапшењу је обавештено Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву које је наложило да се предмет уступи МУП РС на даље поступање.

По налогу Основног суда у Вишеграду полиција је одмах започела претресе на две локације у Рудом, односно куће осумњиченог, помоћних објеката и возила.

Прочитајте још - Ухапшен полицајац због сумње да је злостављао жену

- Претреси се врше у вези постојања основа сумње да је извршено кривично дело недозвољена производња и промет оружја - саопштио је МУП РС.

Претрес није завршен, тако да засада није познато да ли је пронађено било шта илегално.


Незванично сазнајемо да се он након хапшења "бранио" да се ради о оружју које је из рата остало иза његовог таста.

- Тврдио је да је његова ташта наводно тражила од њега да се реши тог оружја, а наводно има и дозволу за поједине комаде. Све је то предмет даље истраге и уколико буде основа да је извршено кривично дело против њега ће бити покренута инцијатива за дисциплински поступак - наводи извор из МУП РС.