БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду Алији Хрустићу из Приједора и осудио га на 30 година затвора због убиства супруге Азре Хрустић и љубавника Енвера Халилагића, које је затекао у кревету и убио са 54 удараца ножем и секиром!

Пресуда је изречена након што је Врховни суд, у трећестепеном поступку, одбио жалбе одбране и тужилаштва.

- Одбијају се, као неосноване, жалбе тужилаштва и браниоца оптуженог и потврђује се другостепена пресуда Врховног суда РС којом је Хрустић оглашен кривим за тешко убиство и осуђен на 30 година затвора - наводи се у одлуци Врховног суда РС.

Стравични злочин почињен 27. маја 2017. године у кући у којој је Азра радила као помоћница у насељу Средњи Јакуповци код Приједора. У пресуди се наводи да је Хрустић кобно јутро дошао до куће да потражи свог малолетног сина.

- Када је у дворишту приметио ауто од Енвера Халилагића из свог аута је узео је секиру и нож и ушао у кућу. У соби је затекао наге Азру и Енвера и одмах их је напао и ударао док их није усмртио - наводи се у пресуди.

Алија Хрустић са супругом Азром /Фото: Facebook


ПРОЧИТАЈТЕ И: Alija je zatekao suprugu u krevetu sa ljubavnikom, ubio ih je sa 54 udarca sekirom, a sad kaže da “nije to planirao”

Колико је монструозан био овај злочин сведочи и чињеница да је нож којим је убиство почињено пронађен заривен у полни орган Хрустићеве супруге. Након крвавог пира Хрустић је, према тврдњи одбране, покушао да изврши самоубиство вешањем, али је то спречио његов син. Хрустић се потом сам предао полицији и од тада се налази у притвору, који му је урачунат у изречену казну.