БАЊАЛУКА - Ненад Драгишић (30) из Бањалуке, један од оптужених за узгој марихуане у предмету "Уникат", суочиће се с новим оптужбама након што је откривено да је променио идентитет и то прећутао суду.


За промену идентитета суд је сазнао на рочишту за продужење притвора и то преко тужиоца Саше Лаботића који је, у сарадњи с полицијом, дошао до оперативних података да оптужени има личну карту Србије на име Марко Кецман, с којом је већ прелазио границу.

Фотографију тог документа Лаботић је предочио суду, наводећи да је документ крајем марта прошле године издао ПУ Сремска Митровица. На документу су Драгишићева фотографија и лични подаци, али друго име. Истовремено је имао и личну карту БиХ са стварним подацима.

ПРОЧИТАЈТЕ И: AKCIJA UNIKAT: Napravili najveću laboratoriju "skanka"

- Будући да није пријавио промену идентитета затражио сам да му суд продужи меру притвора до окончања поступка због опасности од бекства. Драгишић је сам изјавио да живи и ради у Шпанији, а имајући у виду нове околности и чињеницу да му прети казна од пет до 15 година затвора сматрам да му суд треба продужити притвор како би се осигурало његово присуство суђењу - рекао је Лаботић.

Занимљиво је да је Драгишићев бранилац Сањин Микеш суду предлагао да, након потврђивања оптужнице, његог клијента пусти на слободу и да му изрекне мере забране путовања и напуштања места боравишта. Тиме би се практично отворила могућност за бекство. Када је документ са другим именом предочен суду Микеш се бунио и противио, тврдећи да то уопште није његов клијент. Ипак суд је извршио увид у нови доказ, а тужилаштво се обавезало да ће им тачне податке доставити чим из Србије добију одговарајуће документе.

фото Муп РС

Осим Драгишићу продужење притвора затражено је и за Санела Шеранића (32) и Данијела Трнинића (36), због понављања дела, док се четвртооптужени Деан Ђајић (29) од раније брани са слободе.

Одлука о продужењу притвора биће позната у уторак.

фото СРНА

ЛАБОРАТОРИЈА

Оптужени у предмету "Уникат" терете се за узгој марихуане у једној од највећих лабораторија коју је МУП РС икада открио. Лабораторија је била инсталирана у хали у Трну код Лакташа и у њој је откривено 756 стабљика индијске конопље, висине од 120 до 210 центиметара.

фото СРНА

Хала је имала најсавременију опрему за узгој марихуане у вештачким условима. Осим стабљика заплењено је оружје, експлозив, 1,8 килограма марихуане, 30.569 евра и 2.200 франака.