Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Алена Стојадиновића (41) због кривичног дела покушај тешког убиства које се догодило 13. августа ове године у Градишци. Стојадиновић је критичног дана покушао да војним бајонетом убије комшије Милована и Миру Љољић.


- Оптужени је дана 13. августа 2019. године око 19.30 часова, у улици Српски Бедем, подручје Града Градишка, дошао у двориште својих комшија, према којима је гајио осећај нетрпељивости, те употребом хладног оружја - војног бајонета пушке марке ЦЗ М-72, задао телесне повреде оштећенима - саопштено је из тужилаштва.


Према наводима оптужнице, коју је потврдио судија за претходно саслушање Окружног суда Бањалука, по доласку у двориште комшија, Стојадиновић је угледао Миру, пришао јој и војним бајонетом је убо у пределу груди, посекао по левој страни врата и нанео огуљотину код слепоочнице.

Након што је несрећна жена почела да дозива помоћ, у двориште је изашао њен супруг, према којем је тада Стојадиновић кренуо носећи војни бајонет и претећи да ће га убити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бајонетом ударио на прве комшије


- Када је оштећени покушао да побегне на другу страну дворишта, оптужени га је сустигао и ухватио у пределу руке у којој је оштећени држао дрвену притку којом се намеравао одбранити, те је војним бајонетом замахнуо у пределу стомака оштећеног – наводи се у оптужници.

Љољићу се војни бајонет тада забио у прст, а у помоћ је у тим тренуцима притрчао комшија П.Д. који је Стојадиновићу успио избити оружје из руке, док је оптужени наставио да се опире и прети комшији да ће га убити.