ПОЛИЦИЈА трага за непознатим особама које су у недељу запалиле аутомобил "ауди А6 олроуд" паљанског бизнисмена Миломира Цицка Провића (78), једног од власника познатог хотела "Вучко" на Јахорини.

Прочитајте још: Полицајцу запаљен "клио" у Гацку

Аутомобил је био паркиран испред Провићеве куће у Улици Улићи на Палама када је посут бензином и запаљен. Возило је у потпуности изгорело и штета је око 50.000 КМ, а пламен је захватио и оштетио "голф 7", власништво Провићеве ћерке Ане Ковачевић.

У ПУ Источно Сарајево наводе да је пожар пријављен у недељу око 4.50 и локализовали су га припадници Ватрогасне јединице Пале.

- Аутомобил "ауди А6" је у потпуности изгорео, а пожар се проширио и на аутомобил "голф 7", који се налазио у непосредној близини, на којем су настала мања оштећења - рекла је портпарол ПУ Источно Сарајево Весна Стокановић.

Прочитајте још: БУКНУО АУТОМОБИЛ: Пожар код Аде Циганлије

Миломир Цицко Провић, каже за "Новости", да не зна шта је мотив паљевине и плаши се да би неко могао покушати да га рекетира.

- Не знам шта је позадина свега, јер нисам имао никаквих дојава, претњи, нити сам с неким у завади. Могуће да је у питању љубомора или можда чак наговештај да би неко могао покушати да ме рекетира. Јер зна се како се то ради. Најпре ти нанесу штету, а онда покушавају да се окористе. Међутим, нико са мном још није контактирао - каже Провић.

Сматра да је то само један у низу случајева који се догађају на Палама последњих неколико година.

- Нисам ни први, ни последњи. Од 1963. сам у бизнису и никада ништа слично нисам доживео. Моја породица и ја смо врло узнемирени. Све је још свеже и у овом моменту се осећамо угрожено - каже Провић.

Присећа се да је у ноћи паљевине чуо лавеж пса, на шта није обратио пажњу, све док није чуо звук пуцања гуме. Тада је видео да је ауто у пламену и позвао полицију и ватрогасце.

- Стигли су брзо, у року од 10 минута, али је возило већ било у пламену. Полили су га бензином и ту није било спаса. Возило је уништено, а штета је око 50.000 КМ - истиче Провић.

Уз сагласност ОЈТ у Источном Сарајеву полиција је извршила увиђај у присуству судског вештака, при чему је потврђено да је пожар подметнут.

БОГАТА БИОГРАФИЈА

МИЛОМИР Цицко Провић поред удела у власништву у хотелу "Вучко", власник је и паљанске фирме "Дрво декор". Председник је паљанског "Субнора", а недавно је добио награду за најуспешнијег привредника. Својевремено је радио и као спортски секретар ФК Жељезничар.