Амбасадор Србије у БиХ, Александар Ђорђевић, посетио је Требиње где је разговарао са градоначелником Мирком Ћурићем о пројектима у центру источне Херцеговине које финансира Влада Србије.

Предстваници Града Требиња упознали су Ђорђевића о радовима на изградњи духовног центра у Мркоњићима, родном селу Светог Василија Острошког, за који је Влада Србије издвојила 400 хиљада евра, као и о изради пројекта хендека око Старог Града за који је Србија већ донирала два милиона евра.

-Ту је тренутно израда пројектне документације што нам је најбитније. Када одрадимо пројектну документацију сматрам да ће доста лакше ићи све остало. Донација Србије је два милиона евра, средства су на рачуну и оперативна су. У сваком случају ми се захваљујемо Србији са којом Република Српска и Град Требиње имају најбољу могућу сарадњу - истакао је Ћурић.

Прочитајте још - Ђорђевић иде у Сарајево

Амбасадор Ђорђевића рекао је да што се тиче тренутно реализације пројеката финансираних од стране Владе Србије све иде својом динамиком.

-Ми смо направили мало ретроспективу шта је све Србија дала граду Требињу. Део је релазован, део се гради, а само нека тако буде настављено и Србија ће и даље бити уз Републику Српску. Градоначелник ме је обавестио да има припремљено неколико пројеката, али за сада је најважаније да се заврше ови сада што је у току - нагласио је Ђорђевић.

ВРТИЋ "СРБИЈА"

Захваљајујући донацији Влади Србије од 500 хиљада евра у Требињу је већ отворен вртић "Србија", а овај град заједно са осталим општинама у источној Херцеговини кандидовала је пројекат изградње пута Тјентиште - Фоча за који Влада Србије донирала пет милиона евра.