На свечаној седници Скупштине града Бијељине, поводом 24. септембра, дана ослобођења од фашистичког окупатора у Другом светском рату, највише признање - Повељу града,додељено је Александру Вучићу,председнику Републике Србије.


Председнику Вучићу признање је додељено за изузетан допринос развоју инфраструктуре Републике Српске, односно изградњи ауто пута Београд-Сарајево. Награду је у име председника Вучића примио Никола Селаковић, генерални секретар председника Србије.


- Уверен сам да аутопут неће имати један смер него два, да ће не само одводити људе из Бијељине, него и доводити због економије, највише због посла по чему је Бијељина један од првака Републике Српске. Такође због лепоте Бијељине, али и да људи упознају овај део Српске, да упознају један изузетно честит ,марљив и вредан народ - рекао је Селаковић.


Прочитајте још: Повеља града Бијељина председнику Србије Вучићу али и Додику


- Нама је опредељење,да Бијељина буде град будућности, а повезивање Бијељине са Србијом, Сарајевом и Бањалуком ће нам отворити нови прозор у свет и бити нови замајац у развоју града,истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.


Свечана седница Скупштине поводом Дана ослобођења Бијељине - Фото: Б.Милошевић


- Данас прослављамо 76 година од како је Бијељина први пут ослобођена у Другом светском рату, али и одајемо почаст свим борцима и деветорици народних хероја из Семберије, који су у тој борби дали животе за слободу, подсетио је Славиша Марковић, председник Скупштине града на почетку свечане седнице.


Талентовани Ђорђе Перић, најмлађи добитник медаље „Филип Вишњић“ - Фото: Б.Милошевић


Седници је претходило полагање цвећа и венаца испред споменика борцима Семберије из последњег одбрамбено-отаџбинског рата...Медаља „Кнез Иво од Семберије“ за др Миленка Поповића – Фото: Б.Милошевић