РАЈКО Бркић (61) из Сефероваца, код Градишке, бори се за живот након што га је у уторак прегазио аутомобил "пасат караван", који је сам покушавао да поправи.

У Полицијској управи Градишка наводе да је до несреће дошло у уторак око 16 часова у месту Душаново код Градишке.

- Полицијској станици у Новој Тополи око 16 часова је пријављено да је Р. Б. поправљао возило, које се покренуло и прешло преко њега, при чему је задобио тешке телесне повреде. Извршен је увиђај и о свему је обавештено Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци - рекла је портпаролка ПУ Градишка Весна Дивљановић.

Како сазнају "Новости", Бркићу се возило покварило дан раније, па је био приморан да га остави уз пут у центру Душанова. Сутрадан је дошао до возила и сам је покушао да га покрене, што је наводно више пута радио и раније.

Прочитајте још - Легао на шине, прегазио га воз!

- Покушао је директно преко анласера да стартује мотор. Међутим, мењач није избацио из брзине и чим је направио спој аутомобил се покренуо и прешао преко њега - причају мештани.

Они кажу да се аутомобил зауставио на несрећном човеку, који је остао заробљен испод "пасата".

- То је била стравична и мучна сцена. Неколико мештана одмах му је притекло у помоћ. Један човек је угасио мотор аутомобила, али нису могли да извуку Бркића. На крају су позвали комшију који је дошао с виљушкарем и подигао "пасат" како би избавили несрећног човека - кажу мештани.

Бркић је задобио вишеструке повреде по целом телу и прва помоћ му је указана у Дому здравља у Градишци, где је реанимиран, а потом превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци на даље лечење.

Прочитајте још - Шлепер ударио у ауто, више повређених

ПРОГНОЗЕ

У УКЦ РС наводе да је Рајко Бркић примљен око 18 часова и хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лечење и његово стање је веома тешко.

- Пацијент је задобио тешку политрауму са водећом повредом грудног коша. Прикључен је на апарате за вештачко дисање и све даље прогнозе у вези с његовим здравственим стањем су преурањене - рекла је др Едита Грбавац.