ВРШИЛАЦ дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић званично је увео предузеће Зворникпутеви у радове на рехабилитацији магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница, што је посао од 9,5 милиона КМ.

Нешић је новинарима изјавио да је реч о рехабилитацији магистралног пута М-19, конкретно деонице Дрињача-Милићи-Власеница у дужини од 31.758 метара.


Прочитајте још: Бољи друмови до олимпијских планина


Истичући да је рок завршетак посла 24 месеца, Нешић је рекао да ће динамику радова одређивати услови рада, односно временске прилике, као и могућност самог извођача предузећа "Зворникпутеви".

- Ово је дио пројекта рехабилитације магистралног пута од Зворника до Источног Сарајева - рекао је Нешић и нагласио да ће радови, вероватно, бити настављени у наредној години од Власенице преко Хан Пијеска до Подроманије.


Прочитајте још: Билећани се гуше у прашини!


Он је напоменуо да је планирано да се уврсти и изградња треће успонске траке, и то од Милића, преко Романије до раскршћа Источно Сарајево-Пале-Јахорина.

- Завршетком ових радова, исток Републике Српске добио би ревитализовану путну мрежу, чиме би саобраћај био безбеднији и бржи - нагласио је Нешић.

Директор предузећа Зворникпутеви Јеленко Васић рекао је да је ангажован део механизације овог предузећа на рехабилитацији магистраног пута од Дрињаче до Власенице.

-Зворникпутеви су кадровски и технички оспособљени за ове радове, чији је рок изградње 24 месеца - рекао је Васић и изразио очекивања да ће радови, предвиђени овим пројектом, бити завршени и пре рока.