У Београду ће сутра бити промовисан први и други том Енциклопедије Републике Српске, која представља најзначајнији пројекат Академије наука и уметности Републике Српске.


Промоцију, која је планирана за 18.00 часова у згради београдске општине Врачар, отвориће председник ове општине Милан Недељковић, а окупљенима ће се обратити и председник АНУРС Рајко Кузмановић, саопштено је из Представништва Републике Српске у Београду.


На скупу ће говорити и потпредсједник АНУРС Васкрсија Јањић, Његово преосвештенство викарни епископ ремезијански Стефан, директор Архива Србије Мирослав Перишић и замјеник градоначелника Београда Горан Весић.


Први том Енциклопедије Републике Српске, објављен 2017. године, обухвата одреднице са почетним словима А и Б. Први том на 783 странице садржи 1.303 одреднице, 271 пододредницу, 372 фотографије и 32 карте.


Други том, објављен прошле године, обухвата одреднице са почетним словима В и Г. Овај том на 760 страница садржи 1.450 одредница, 222 пододреднице, 520 фотографија и 17 карата.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Дружење уз гулаш


На изради другог тома била су ангажована 324 аутора окупљена у 16 стручних редакција.


У току је израда трећег тома Енциклопедије Републике Српске.


Сутрашњој промоцији ће присуствовати шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.