Трећег дана манифестације "Дани Српске у Србији" у петак, 6. септембра, уметници из Српске извешће представе и одржати музичке и књижевне вечери у Крушевцу, Краљеву, Шапцу, Тополи, Вршцу и Лозници.

У Крушевачком позоришту Народно позориште Републике Српске извешће представу "Кокошка" аутора Н. В. Кољаде у режији Предрага Штрпца, а у Краљевачком позоришту ће глумац Слободан Ћустић извести монодраму "О глуматању", саопштено је из Представништва Српске у Србији.

Прочитајте још - Додик отворио "Дане Републике Српске у Србији": У част српског народа

У Шапцу ће у Културном центру бити организовано музичко вече групе "Оне три", а у Тополи ће у библиотеци "Радоје Домановић" бити представљен књижевни портрет Ранка Рисојевића.

Бањалучко студентско позориште ће у Вршцу, у Народном позоришту "Стерија", имати две изведбе представе "Лајф", која је едукативног карактера и првенствено је намењена ученицима средњих школа и њиховим родитељима, а обрађује теме у вези са алкохолизмом, нежељеном трудноћом и поремећајем у исхрани.

У Лозници ће у 20.00 часова у Центру за културу "Вук Караџић" Завичајни клуб "Освит" из Билеће извести представу "Професионалац", по тексту академика Душана Ковачевића.