ПРОФЕСОР доктор Дражан Ерић пре нешто више од годину и по дана Болницу у Фочи заменио је највећом приватном клиником у Катару.


Овај специјалиста пластично-реконструктивне хирургије низом успешно обављених сложених операција у својој досадашњој каријери скренуо је пажњу у свету медицине, а крајем јула постао је и почасни професор хирургије на Универзитету Раџиф Ганди у Индији.


То призање велика је част не само за њега већ и за Републику Српску и Медицински факултет у Фочи. У Индији је дочекан од стране еминентних стручњака, којима ће управо он убудуће преносити своје знање.


- Најбитнија ствар је да имате идеалне услове, да радите без импровизације што је на нашим просторима увек ту. У Катару то не постоји. Имате све могуће услове, добар здравствени систем, пети у свету, који вам омогућава да се искажете и направите све захвате. То је огромно искуство - каже Ерић.


Прочитајте још: Докторка Снежана најбоља у Европи


Иначе, професор др Дражан Ерић Медицински факултет у Фочи завршио је као студент генерације 2003. године, а пре неколико година скренуо је пажњу шире јавности успешном реплантацијом шаке у Болници у Фочи код 23-годишњег младића којем је пола шаке одсекао циркулар. Управо тај подухват био је, практично, одскочна даска у његовој каријери јер се ради о операцији која се не примењује претерано често ни у много развијеним медицнисник установама. Добитник је бројних награда из области медицине, а проглашан је и за личност године из области науке у БиХ за 2016. годину.


АМБИЦИЈЕ

СА доктором Ерићем у Катару су његова супруга и две ћерке. Дражан каже да се ради о земљи која много улаже у читав систем, да је Доха тренутно велико градилиште јер до 2020. желе да отворе метро, а до 2022. године изграде осам стадиона за Светско првенство у фудбалу.