Група гостију из Источног Сарајева, у Републици Српској, била је недавно у гостима код протојереја-ставрофора Станка Васића у манастиру Богоштица. После тога, посетили су Спомен-костурницу посвећену јунацима из Великог рата, са Мачковог камена, богомољу која је посвећена тим јунацима и јунацима битке на Дрини, као и манастире у Рујевцу и на Соко-граду и цркву у селу Грачаница код Љубовије.

Гости из РС, које је предводио Мића Лаловић, нису крили одушевљење што су, како кажу, практично на малом простору могли да посете тако важне богомоље и историјска места, па имају осећај као да су на некој врсти мале Свете Горе.

- Прота Станко и попадија Љубинка су наши стари знанци, као хуманитарци из времена рата, и неизмерно им хвала што су нам пружили прилику да видимо ове драгуље наше православне вере и наше славне, витешке и јуначке прошлости - каже Лаловић.

Прочитајте још: Малишани са КиМ гости Бањалуке: Деца "подигла" мост пријатељства

Госте је на Соко-граду примио свештеник Немања Станојевић са сарадницима и том приликом им говорио о значају светиње испод зидина Сокола града, задњег упоришта Османлија у Србији. Госте на ту тему информисао и прота Станко, који управо објављује трећу књигу о Соко-граду код Љубовије.