НА полуотвореном стадиону спортских игара у Добоју, на 51. међународном рукометном ТВ турниру шампиона ће од 20. до 24. августа, под покровитељством локалне самоуправе и Владе РС, наступити шест иностраних и две домаће екипе.

- Долазе тимови из Француске, Словачке, Швајцарске, Кине, Северне Македоније и Србије, те два представника Босне и Херцеговине, па се и овогодишња смотра може сврстати међу највеће светске рукометне турнире. Све је спремно за почетак турнира - каже председник Извршног одбора манифестације Енес Суљкановић, прецизирајући да ће од укупног фонда за организацију који износи 250.000 КМ, око 150.000 КМ коштати смештај учесника, а остало су награде и пратећи трошкови.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ. Распуст проводи на њиви и тезги

Победник, тако, добија 10.000 евра, другопласирани 7.500, а освајач трећег места 5.000 евра.

Иначе, традиција ће бити настављена и дефилеом учесника, такозваном Парадом спорта, после које ће се добојској публици и њиховим гостима представити музичка група "Атомско склониште" из Пуле.


УЧЕСНИЦИ

ДОБОЈСКИ ТВ турнир шампиона је уврштен у такмичарске календаре Европске и Светске рукометне федерације, а ове године учествују швајцарски Кринс, Шартр из Француске, Беинг из Кине, Еурофарм из Северне Македоније, бранилац титуле од лане Татран Прешов из Словачке, Војводина из Србије, те Извиђач из Љубушког и домаћа Слога.