У јулу ове године на путевима у Републици Српској погинуло је 18 особа, односно троје више него у истом месецу прошле године.


Такође, анализе Министарства унутрашњих послова РС показују да је највише погинулих у саобраћајним несрећама у летњим месецима, а прошле године је овај црни “рекорд” забележен у августу, када је смртно страдало 25 људи.


- Анализирајући узроке 20 саобраћајних незгода у којима је смртно страдало 25 особа у јулу и августу текуће године, евидентно је да је најчешћи узрок била непрописна и неприлагођена брзина (45 одсто), док је у 21 одсто случајева утврђено присуство алкохола у организму код возача – саопштено је данас из МУП-а Српске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТЕЖАК УДЕС КОД БАЊАЛУКЕ: Возач настрадао, четворо повређено


Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске спровешће од 15. до 18. августа 2019. године на подручју целе Републике Српске појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и контролу учешћа у саобраћају под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лекова који се не смеју употребљавати прије и за време вожње. 


- Министарство унутрашњих послова РС апелује на све учеснике у саобраћају, а нарочито на возаче, да се придржавају законских прописа, да брзину кретања прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола – истакли су у полицији.