Комунална полиција града Бијељина најавила је да појачава рад на терену у циљу решавања проблема неуредних дворишта не само на подручју града већ и села Семберије.

Прочитајте још: Бијељина: Изложба меда, воска, полена...

Одлуком о комуналном реду града Бијељина прописано је да власници, као и корисници зелених површина уз пословне и стамбене зграде, неизграђеног грађевинског земљишта, као и других сличних површина видљивих са уличне стране, морају те површине редовно да одржавају у чистом и уредном стању.

То подразумева да се на таквим површинама не може налазити оструга, дивље шибље, отпад и слично. Истом одлуком, забрањено је да се у дворишту и око зграда од уличне стране, држи отпад и дотрајале ствари (аутомобилске олупине, старе машине, даске и слично) које својим изгледом и нередом нарушавају изглед насеља.

Начелник Одељења комуналне полиције Ратомир Драганић позива суграђане да уреде дворишта од уличне стране, односно да уклоне отпад и покосе траву, као и да дворишта држе у чистом и уредном стању.

Прочитајте још: Казна за добојску Топлану!

- Казне за овај прекршај су високе - за правна лица од 3.000 до 6.000 конвертибилних марака, одговорна лица у правном лицу од 550 до 850 КМ, предузетнике од 700 до 1.000 КМ, а за домаћинства од 500 до 800 КМ - каже Драганић. - Предмет контроле ће бити и дворишта, чији власници нису тренутно у Бијељини, па да се ти власници не изненаде уколико их прилком доласка у Бијељину сачека прекршајни налог за неуредно двориште.