На Јахорини ће у четвртак, 15. августа, бити свечано отворен најдужи планински боб у региону, најављено је из Олимпијског центра "Јахорина".


Свечано отварање ће бити одржано у новом објекту поред вештачког језера, у непосредној близини силазне станице шестоседа Пољице.

Олимпијски центар "Јахорина" истиче да се планским инвестицијама жели позиционирати на мапи најпожељнијих туристичких дестинација југоисточне Европе и када је љетна туристичка сезона.


Изградња ове највеће летне, адреналинске, атракције, планинског боба на шинама чија је дужина 2.500 метара, уједно и највећег у овом делу Балкана, је само један од сегмената успешне стратегије, навели су из овог центра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јахорина - највеће градилиште у Републици Српској


Према програму, у 14.30 часова предвиђено је окупљање учесника на платоу Пољице и организовани одлазак шестоседом до врха, у 15.00 часова окупљање учесника на полазу боба на шинама /поред вештачког језера/, у 15.15 часова програм свечаног отварања и конференција за медије којој ће, осим високих званичника, присуствовати директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић и председник Надзорног одбора Недељко Елек.


Потом ће у 16.00 часова на платоу Пољице почети концерт естрадне уметнице Ане Кокић.