НА друмовима Српске настављен је црни низ саобраћајних несрећа и за свега четири сата у уторак вече су погинула двојица тракториста Васо Палалић (51) из Јасенових Потока код Мркоњић Града и Драган Сарајлија (56) из Кнежице, код Козарске Дубице.

Прва трагедија догодила се у 19.15 на локалном путу у Јасеновом Потоку код Мркоњић Града, у којој је живот изгубио Палалић. У ПУ Мркоњић Град наводе да је он под неразјашњеним околностима изгубио контролу над трактором, који је слетео с пута.

- Возач је у незгоди задобио тешке повреде и указана му је помоћ у Дому здравља у Мркоњић Граду, а потом је превезен у УКЦ РС, где је подлегао - рекла је портпарол ПУ Мркоњић Град Божана Вулин.

Она каже да је извршен увиђај и о свему је обавештено Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци, које је наложило да се предузму све истражне радње, како би се утврдиле околности и узрок несреће.

Мештани Јасеновог Потока кажу да је Палалић страдао на 100 метара од своје куће.

Прочтиајте још - НЕСРЕЋА КОД ПЉЕВАЉА: Погинуо тракториста

- Познајем га годинама. Често је возио трактор, радио с њим, али не знам како је дошло до трагедије. Такве несреће се обично догоде у шуми или током рада на стрмим њивама, али то овде није био случај - причају комшије.

Они кажу да се по селу прича да је Палалић кренуо од куће локалним путем и наводно је чак и гурао трактор, па се не искључује и могућност да је дошло до неког квара на радној машини.

Само четири сата касније око 23.15 на локалном путу Кнежица - Бачвани код Козарске Дубице у превртању трактора погинуо је Драган Сарајлија (56) из Кнежице.

Прочтиајте још - Погинуо тракториста у селу Дружетићи

У ПУ Приједор наводе да је возач приликом вожње, из непознатих разлога, изгубио контролу над трактором и слетео с пута.

ЧЕТИРИ ТРАГЕДИЈЕ

У ПОСЛЕДЊИХ 15 дана у Српској су животе изгубила четворица тракториста. Прошле седмице у Орахови код Градишке у превртању трактора погинуо је Марко Давидовић (69), а тешко је повређен његов комшија Ибрахим Хајдаревић. Они су извлачили дрва из шуме када је дошло трагедије. Нешто раније, у Шаринцима код Прњавора, страдао је Р. П. (48), када га је приликом балирања сена на њиви повукла балирка трактора.