Бијељински олдајмер клуб, у сарадњи са градском управом Бијељине, организовао је на бијељинском тргу Краља Петра Карађорђевића, другу смотру олдтајмера, на коју су пристигли бројни заљубљеници у стара аута из Београда, Шапца, Новог Сада, Славонског Брода и других градова регије.


Бора Настасић,председник олдтајмер клуба "Београд" каже, да овај клуб постоји од 2004 године, и најбројнији је клуб у Србији.


- Имамо око стотину чланова и 300 старих аутомобила.У Бијељину смо стигли са 12 аута,а у клубу имамо камион из Првог Светског рата који је учествовао у пробоју Солунског фронта "Пакардијев" камион из 1915 године, а једини у свету смо власници "аудијевог" камиона из Првог светског рата,каже Настасић.


Прочитајте још: ИЗЛОЖБА ОЛДТАЈМЕРА У БЕРАНАМА: Најатрактивнији "старац" од 63 лета


Бранко Богдановић из Новог Сада довезао је најстарији аутомобил на смотри,амерички "Вилис Најт" из 1927 године.


- Цео живот се бавим рестаурацијом старих аутомобила,а на овај сам посебно поносан,јер због специфичног система рада мотора,једини је такав у региону.


Ђорђе Ердељановић из Београда,власник је прелепе "опел олимпије" из 1952, а Добривоје Лазић из Шапца,на смотру је довезао "фиат тополино 500 ц"из 1948 године.


- Овим аутом сам се бавио скоро шест година док га нисам довео у садашње стање, и на њему су скоро сви делови оригинални,каже Лазић.Да се присетимо и "националне класе"побринуо се Драган Владисављевић из Батковића,власник "фиата 850" популарног "фиће" из 1982 године.
Драган каже,да би увек,пре продао неки луксузнији аутомобил,него што би се одрекао "фиће" породичног љубимца.