Традиционална манифестација "Пантелински дани" која се традиционално организује у част Светог Пантелејмона, славе града Бијељина, ове године је отпочела Савском регатом, која се због ниског водостаја Дрине, по шести пут организује на реци Сави.

На траси дугој 24 километра,од граничног прелаза Суботиште у Црњелову,до циља у Сремској Рачи,око 10 часова испловио је весели караван од 200 разних пловила са око 1000 љубитеља реке из Србије, Семберије, Аустрије, Шведске...

Организатор регате је град Бијељина и Туристичка организација, а о безбедности учесника регате бринули су припадници граничне полиције, ПУ Бијељина, рониоци, ватрогасци, цивилна заштита и мобилне екипе бијељинског Дома здравља.

Прочитајте још: Одржана пета по реду Савска регата


- Музика,роштиљ,пиће,дружење и вишечасовна забава на води-шта нам више треба - каже Младен Пајић, капитен екипе "Дукат" из Броца, на чијем бродићу се од јутарњих сати окретало прасе.

Ђурица Познан из Београда предводио је екипу "Србија до Токија" и како рече, редовни су учесници Савске регате.

Највише пажње привукла је симпатична женска посада из Јамене, са Зденком Савчевић, Мајом Цимарац и Ољом Михајловић,као и најмлађи учесници породице Којић који су на регату пристигли из Аустрије.

- Темпирамо годишњи одмор у време одржавања регате,јер овакве забаве нема у Аустрији,каже Глишо Којић,у чијој екипи су били његов син Перица,двоипогодишњи унук Глигор и петогодишња унука Славица.


На старту учеснике и бројне госте поздравио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић, истакавши да киша и лоше време од претходне ноћи нису спречили праве љубитеље реке да се окупе у оволиком броју.

- Ове године имамо госте из Београда, Вишњићева, Сремске Раче, Јамене, а само из Брчког је пристигла екипа са 25 чамаца. Од наредне године ова манифестација ће добити међународни карактер, па очекујемо госте из целе Европе - каже Мићић.