Победник друге етапе Међународне бициклистичке "Трке кроз Србију" је члан мађарског тима "Панона" Јанош Жомбор Пеликан /Јанос Зсомбор Пеликан/ који је етапу од Јахорине до Прибоја превезао за три часа 11 минута и 19 секунди, саопштио је организатор ове спортске манифестације.


Жуту мајицу - водећег у укупном пласману и после другог дана трке задржао је италијански бициклиста Енрико Салвадор /Енрицо Салвадор/.


Мађарски бициклиста имао је највише снаге у етапи дугој 142 километра, а готово половина те дионице била је изузетно тешка и много је више одговарала брдским возачима.


Прочитајте још: У Источном Сарајеву старт „Трке кроз Србију“: 150 учесника из 30 земаља


- Трудио сам се да возим агресивно од самог старта, нападао сам на прва два брда и видио да имам шансу. У финишу сам имао и мало среће, али мислим да сам је заслужио, јер сам стварно дао све од себе, рекао је Пеликан.


Иза њега су кроз циљ прошли Моран Вермулен /Моран Вермулен/ из аустријског тима "ВСА КТМ", те возач италијанског тима "Мито" Давид Бауће /Давиде Бауце/.


Највише разлога за задовољство имао је победник прве етапе Салвадор, који је стигао у главној групи и повећао предност у генералном пласману са двије на четири секунде испред земљака Матеа Ђина Пегорара /Маттео Гино Пегораро/.


Сутра су на програму "Трке кроз Србију" двије полуетапе, а времена ће се на крају сабрати у једну. Прва се вози на Златибору, а затим ће караван бити транспортован до Мионице, где ће у вечерњим часовима бициклисти поново на друм.


Последња етапа на програму је у петак од Мионице до Пожаревца.

Међународна бициклистичка "Трка кроз Србију" у којој је 150 учесника из тридесетак земаља стартовала је јуче из Источног Сарајева. То је први пут да ово такмичење почиње из Републике Српске.