СЛАВИША Ратковић (53), из Требиња, који је хицем из пиштоља убио своју супругу Љиљану Ратковић (51) па пуцао себи у главу, преминуо је у Клиничком центру у Подгорици од последица саморањавања, потврдило је Окружно јавно тужилаштво у Требињу.

Ратковић је више од 20 дана у коми лежао на одељењу интензивне неге, али је и поред свих напора лекара да му спасу живот, подлегао повредама. Он је чудом и преживео пуцањ, посебно због чињенице да је након тога сатима лежао рањен и да је изгубио доста крви.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА У ТРЕБИЊУ: Пиштољ извукао из украсне кесе

Злочин, који је потресао Требиње, догодио се 2. јула око 15.30 у згради Фонда здравственог осигурања РС, где је радила убијена Љиљана, иначе ћерка ратног начелника Требиња Божидара Вучуревића. Сатима се о томе ништа није знало све до 19 часова када се Љиљанин брат Зоран обратио полицији.

- Човек се забринуо јер му се сестра није јављала на телефон. Знао је да је она до 16 часова дежурна на шалтеру за оверавање књижица. Будући да се није јављала отишао је до зграде Фонда и испред уочио Славишин аутомобил - рекао је, за "Новости", извор близак истрази.

Он каже да је брат одмах посумњао да се нешто чудно дешава, јер су Љиљана и њен супруг у последње време били у лошим односима. У браку су били око 30 година, али су се петнаестак дана пре злочина разишли, после вишедневних свађа.

- Љиљанин брат је то пријавио полицији и тако је и откривен стравични злочин - појашњава извор из полиције.

Дежурни тужилац Жарко Милић тада је објаснио да је Љиљана убијена за шалтером на којем је радила. Пуцано јој је у главу, а све су снимиле надзорне камере у згради.

- Муж је прво дошао на шалтер где жена ради, па отишао. Вратио се двадесетак минута касније са украсном кесом у руци. Пришао је шалтеру за оверавање књижица и пуцао у њу из пиштоља, а онда и себи у пределу уха - рекао је Милић.


НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ

НАКОН злочина, случај је квалификован као тешки облик насиља у породици са смртним исходом. Као мотив злочина помињале су се брачне несугласице, а након што тужилаштво добије потврду о смрти биће приморано да обустави истрагу.