Радмила Суџуковић (48), из Дрвара, утопила се у недељу након што је, под неразјашњеним околностима, пала у бунар с водом у близини своје куће у Шиповљанима код Дрвара.

У МУП Ливањског кантона наводе да је трагедија пријављена Полицијској станици у Дрвару у недељу у 13.50.

- Случај је пријавио Раде Марић (75), отац настрадале, наводећи да му се ћерка утопила у бунару - рекла је заменица портпарола МУП ЛК Бернардина Дувњак.

Она каже да је на месту несреће обављен увиђај у присуству дежурног мртвозорника Дома здравља у Дрвару, који је констатовао да на телу нема трагова насиља, те да се највероватније ради о несрећном случају. Засада није познато да ли је наложена обдукција.

Прочитајте још - УТОПИО СЕ МУШКАРАЦ: Само је потонуо и више није изронио

- Са свиме је упознат кантонални тужилац, који ће одлучити о даљим мерама и радњама - рекла је Дувњакова.

Мештани Шиповљана кажу да их је ова трагедија шокирала. Појашњавају да нико не зна како је Суџуковићева упала у бунар, али претпостављају да се оклизнула и пала када је покушала да дохвати кофу с водом.

- Несрећница је отишла на бунар по воду. Са собом је понела црвену канту, која је заједно с телом пронађена у бунару - причају мештани.

Они кажу да је њен отац Раде кренуо да је тражи након што се није вратила кући. Како је није било у близини, погледао је у бунар и уочио ћеркино тело.

- Покушао је да јој помогне и извуче је, али није успео. Позвао је полицију, и тек по њиховом доласку тело је извучено из бунара.

ДВЕ ЋЕРКЕ

Мештани Шиповљана кажу да је иза настрадале Радмиле остало двоје деце.

- Она је радила у Основној школи "Дрвар", у истоименом граду. У последње време је живела код родитеља, док њене ћерке живе одвојено. Сви смо у шоку. Велика је то трагедија - причају мештани.