ЈАВНИ конкурс за пријем деце јасличког и вртићког узраста у бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање трајаће од 1. до 15. августа, рекла је директор Центра Јелена Куртиновић. Куртиновићева је навела да је на листи чекања за упис у вртиће на подручју града тренутно око 2.000 деце.


Прочитајте још: Ђаци пили неисправну воду?


Према њеним речима, још није познат тачан број деце која ће у 2019/2020. години бити примљена у вртиће Центра за предшколско васпитање и образовање, који располаже са 24 вртића у граду.


Она је напоменула да су сви капацитети у вртићима попуњени и тренутно је уписано око 2.300 деце. Куртиновићева је рекла да пријаву за конкурс треба да поднесу сви родитељи без обзира на то да ли имају захтев.-Сам захтев, уколико га имају, се бодује, и на сваки навршени месец на чекању је бод, појаснила је Куртиновићева.


Она је додала да су најтраженији вртићи "Колибри" у насељу Лазарево, "Радост" у Кочићевом венцу и на Старчевици "Први кораци" и "Срна".


Куртиновићева је истакла да је почела прва фаза доградње вртића "Колибри" у насељу Лазарево, где ће бити места за девет група са укупно 230 деце.- У насељу Петрићевац се гради вртић капацитета шест група, планирана је потпуна реконструкција најстаријег вртића у граду `Јежева кућица`, а на Старчевици би у просторијама бивше Градске развојне агенције требало да буду формиране две васпитне групе, каже Куртиновићева.


Она је нагласила да се у Бањалуци изузетно много ради када је реч о предшколском васпитању и образовању и проширивању капацитета, те додала да је задовољна динамиком решавања тог проблема.


У градском Оделењу за комуналне послове истичу да је у овој години планирана изградња два нова и реконструкција једног вртића, и то у насељима Центар, Лазарево и Старчевица.

За изградњу, доградњу и реконструкцију вртића у нацрту буџета града Бањалука у овој години је планирано око 800.000 КМ.