КАТОЛИЧКА црква у БиХ уздрмана је новим скандалом, поново у главној улози са похотним свештеником Иваном Копићем, сада већ одлазећим дервентским жупником, који је августа прошле године остао упамћен по секс-скандалу. Тада је за длаку сачувао статус свештеника, али овога пута скупо га је коштао, тачније тешких батина, предуг језик, а у питању му је и даљи статус "божијег човека".

Медији преносе гласине да је дервентски капелан недавно брутално претучен, и то, ни мање ни више, него од свог кума. Иван К. је "ничим изазван извређао кумово дете, које је из мешовитог брака и назвао га погрдним надимком". Мада није потврђено да је реч о кумчету, сазнајемо да се све одиграло преко границе, у Славонском Броду, у Хрватској.

Прочитајте још - НОВИ ПЕДОФИЛСКИ СКАНДАЛ: Свештеници силовали дечаке на сатанистичким забавама?

- Ти си српски мућак?! - рекао је дервентски свештеник на светковини крштења парохијану М. Ч., иначе, рођеном Дервенћанину, коме је отац Хрват, а мајка Српкиња.

Очевици тврде да су изазвани отац и син са друштвом задуго "брисали под" охолим свештеником. Задуго је цвилио и молио за милост, да би сав крвав завршио у болници.

СЕКС АФЕРА

ВРХБОСАНСКА надбискупија и кардинал Винко Пуљић на оба ока су зажмурили прошле године након Ивановог кршења целибата и секс-афере с фаталном Сашком Ковачевић из Модриче. Не само да није одстрањен из Католичке цркве, него је од неких доживљен као "тешки мученик". Уместо искључења, Иван је премештен у дервентску жупу.