ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Бањалуци подигло је оптужницу против Д. Б. (36) из тог града којом се терети за сексуално злостављање своје 14-годишње ћерке!

Како је потврђено у Тужилаштву, оцу монструму на терет се ставља да је починио кривично дело обљуба над дететом млађим од 15 година и кривично дело упознавање деце с порнографијом.

Ради се о случају који је у марту шокирао Српску, када су у јавност испливали детаљи шокантног злостављања. Случај је откривен након што се девојчица поверила својим пријатељицама у школи. Наводно су разговарале на тему сексуалног образовања ученика, када је она одлучила да се повери другарицама.

Прочитајте још - ПОЛИЦИЈА ТРАЖИ ОЦА МОНСТРУМА: Сексуално злостављао 14-годишњу ћерку

- Испричала им је да је имала сексуалне односе са оцем, што је њих шокирало. Другарице су јој рекле да то није нормално и саветовале су је да то пријави и затражи помоћ - појашњава извор близак истрази.

Он каже да се девојчица у пратњи другарица обратила директору школе. Чим су сазнали детаље монструозног случаја, просветни радници одмах су алармирали бањалучки Центар за социјални рад, те полицију и тужилаштво. Жртва је саслушана у складу са свим законским прописима, а медицински прегледи потврдили су да је била жртва сексуалног злостављања.

Према пријави, и исказу девојчице, њу је отац злостављао у њиховој породичној кући у време када су остајали сами, искоришћавајући одсуство супруге, која је наводно с другим дететом била у болници.

Након пријаве осумњичени није био доступан истражним органима, јер се налазио у Хрватској. За њим је расписана потрага и 24. марта је ухапшен на граничном прелазу Каменско, када је из Хрватске ушао у БиХ. Од тада Д. Б. се налази у притвору, који му је недавно продужен до изрицања првостепене пресуде, након што је бањалучки Окружни суд потврдио оптужницу.


ПРЕТИ ЗАТВОР ДО 15 ГОДИНА

ПРЕМА Кривичном законику Републике Српске, уколико се докаже кривица, осумњиченом Д. Б. за обљубу над ћерком прети казна од пет до 15 година затвора и изузета је од било каквог ублажавања. За упознавање с порнографијом запрећена је затворска казна од шест месеци до три године.