КОНАЧНО је обновљена пошта у Добоју. Од два милиона марака потребних за обнову, пре пет година потпуно поплављене регионалне поште у Добоју, "Поште Српске" обезбедиле су 650.000 КМ и пустиле је почетком ове недеље у рад.

Реновирана је главна шалтер-сала, која је највише страдала у поплавама 15. маја 2014. године, као и део пратећих служби за пријем и отпрему пошиљака.

- Укупне штете добојске Радне јединице поштанског саобраћаја биле су 3,8 милиона марака, два мања објекта смо већ обновили и сада овај. У адаптацију смо уложили 350.000 марака, а 300.000 КМ добили смо од Фонда солидарности за обнову од поплава РС - рекла је на свечаном отварању директор "Поште Српске" Јасминка Кривокућа.

Задовољство на отварању је изразио и градоначелник Добоја Борис Јеринић, рекавши да радост дели са 50 запослених, који ће убудуће радити у простору модерно опремљеном по европским стандардима.

Он је најавио да ће град такође уређењем платоа испред комплекса поште и приступних улица, допринети најављеном наставку обнове поштанског саобраћаја у Добоју.

Прочитајте још - У ДОБОЈУ СЕ ЧЕКА ОБНОВА ПОСЛЕ ПОПЛАВА: "Пошти" треба 1,5 милиона КМ

Иначе, до почетка радова на обнови главног објекта, односно шалтер-сале поште, њена унутрашњост деловала је сабласно, јер од водене стихије, која је поплавила град Добој, једино на том јавном објекту није ништа урађено на санацији штете.

КРЕДИТ

ДИРЕКТОР "Пошта РС" Јасминка Кривокућа изјавила је да то предузеће, и поред одређених спорења и критика у јавности, неће одустати од подизања кредита од пет милиона марака. Како каже, принуђени су на тај потез, како би одржали стабилност пословања.