СРЕТЕН Поповић из Бањалуке приведен је у уторак, у оквиру истраге убиства власника "Сектор секјуритија" Славише Крунића, његовог телохранитеља Жарка Павловића и рањавања возача Горана Илића.

Портпарол МУП РС Мирна Миљановић каже да је осумњичени приведен због сумње да се може довести у везу са пружањем помоћи извршиоцу убиства.

- У склопу истраге у уторак је под надзором Републичког јавног тужилаштва извршен претрес куће осумњиченог Бенедија Ђукановића, који се налази у бекству. Том приликом пронађени су одређени предмети, који могу послужити као доказ у кривичном поступку - рекла је Миљановићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УБИСТВО СЛАВИШЕ КРУНИЋА: МУП поднео извештај против Балде, Ђукановића и Ковачевића; Милановић пуштен

Незванично сазнајемо да је приведени Поповић био близак са убијеним нападачем Жељком Ковачевићем. Истражиоци верују да је имао одређена сазнања о припреми злочина.

- Након испитивања приведено лице ће бити пуштено на слободу - рекао је извор близак истрази.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла у сачекуши у Гламочанима код Бањалуке. Возили су се у џипу "тојота", када су убице са две стране на њих отворили ватру из аутоматских пушака. У размени ватре, са Крунићевим обезбеђењем убијен је нападач Жељко Ковачевић. Исту ноћ због учешћа у злочину ухапшен је Емилио Балдо, док је неколико дана касније ухапшен и радник "Сектор секјуритија" Родољуб Гајић. Ради се о Крунићевом човеку од поверења, који му је чувао жену и децу, а који се терети да је имао улогу типера, односно да је Ковачевићу одавао детаље о кретању и обезбеђењу Крунића.

Обојица се налазе у притвору, док се за Бенедијем Ђукановићем још трага и за њим је расписана међународна потерница.

МОТИВ НЕПОЗНАТ

МОТИВ напада на Славишу Крунића и даље је непознат. Верује се да се радило о плаћеном, односно нарученом убиству и полиција упорно покушава да утврди ко је био налогодавац злочина. Убијени Крунић био је власник компанија "Сектор секјурити", "Житопек", "Житопродукт", "Сектор АДС" и "Сектор ЗОС" које запошљавају око 1.800 радника.