БАЈРАМСКИ поклон Сабахудин Синановић из Матузића у федералној општини Добој Југ уместо сиромашнијим комшијама Бошњацима уручио је породици Слободанке Демоњић из Драгаловаца у општини Станари, која са троје малолетне деце живи у тешким условима.

Прочитајте још: Рамазански Бајрам у миру и радости

Годишња социјална помоћ коју добија од Центра за социјални рад Станари је свега 150 марака, а од прошлог месеца не може да се поузда ни у симболичне надничарске дневнице супруга Новице (55), који је преминуо пред Васкрс.

Са прехрамбеним пакетом и обућом за децу потегао је од своје куће за Бајрам Сабахудин чак у 50 километара удаљене Драгаловце да обрадује ову избегличку породицу, која је током протеклог рата избегла из Бановића (ФБиХ).

Прочитајте још: Вучић честитао Рамазански бајрам

- Нисам гледао које су вере они којима ћу дати овогодишњи празнични дар, што је код Бошњака традиционални обичај. Желео сам да то буду они којима је помоћ најпотребнија, а пронашао сам ову породицу на локалном порталу и дирнула ме њихова прича - каже Сабахудин о овоме хуманом чину.

Каже да се након бајрамске јутарње молитве консултовао са хоџом може ли дати своју "хедију" некоме ко није исламске вере и да му је том приликом ефендија рекао да то може учинити и да му се то код Бога "дупло пише".

Приликом посете породици Демоњић са даровима, видевши у каквим условима живе у трошној кућици, која није ни у њиховом власништву већ су подстанари, Сабахудин је најавио да ће покренути хуманитарну акцију и са пријатељима настојати да сакупи потребна средства да би се тој породици саградила пристојна кућа.

Мајка Слободанка Демоњић (51) није могла да сакрије сузе због чина човека којег нису ни познавали, нити чули да постоји.

- Тешко смо прежиљавали и док је и супруг био жив, посла нигде није могао да добије. Мало се ситуација поправљала у сезони брања печурака и јагода у шуми, али је то све било кратко и недовољно - каже Слободанка.

Поносна је на своју децу, Дејан (17) је добар ђак, као и Наташа (16), која је и успешан спортиста. Најмлађа Виолета има осам година и иде у Основну школу "Десанка Максимовић" у Драгаловцима.

Хуманост Синановића потакла је и друге да помогну па је из Добој Истока (ФБиХ) група девојака предвођена Санелом сакупила одећу, обућу и храну и ових дана ће их такође донети Демоњићима.