Полицајца из Рудог Александра Спасојевића, који је недавно претрчао 245 километара до манастира Острог, данас је примио начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић и честитао му на овом подвигу, којим је на леп начин промовисао и професиију којом се бави.

Костовић је истакао да је поносан што Полицијска управа у својим редовима има младе људе који су способни да се усуде на овакав подухват.


Прочитајте још: До Острога пешачили чак 470 километара!


- Александар је сам, на поклоничком путовању за Острог, представљајући и Министарство унутрашњих послова Српске и Полицијску управу Фоча, истрчао 245 километара и показао да је физички и духовно способан и спреман", рекао је Костовић.

Спасојевић је захвалио Полицијској управи на подршци, истичући да је овај подухавт посветио породици и колегама.

Он је од Рудог до Острога, преко Пљеваља, Ђурђевића Таре, Жабљака, Шавника и Никшића, трчао три дана и пет часова.


Прочитајте још: Осам дана пешачења до Острога


Дневно је трчао од 70 до 90 километара, правећи паузе на сваких десетак километара да би се окријепио.

- Најдужа дионица била је првог дана - 90 километара. Кренуо сам из Рудог мало пре 8.00, а завршио сам трку око 19.00 часова", каже Спасојевић.

Мада временске прилике, због честих киша, нису биле његов савезник, све је протекло у најбољем реду.

За овај подвиг, двадесетдеветогодишњи Руђанин, који је, иначе, носилац црног појаса и мајсторског звања други дан у каратеу, није се посебно припремао.

- Тренирам цели живот, трчим редовно, а и тренер сам у Карате клубу "Љубишња", секцији Рудо. Није било после ни болова у мишићима, што ме је изненадило, само сам имао мало проблема са скочним зглобом због тврде подлоге, наводи Спасојевић.

Он истиче да је неописив осећај када се стигне у Острог и поклони моштима Светог Василија Чудотворца.

- То треба доживети, тешко је речима описати. Пресераћан сам што сам успео да истрчим ову захтевну деоницу, рекао је Спасојевић.

Млади полицајац поручује да му је наредни циљ трка до манастира Хиландар на Светој Гори у Грчкој, који је од Рудог удаљен 1.250 километара.