ДРАГОСЛАВ Томић (49), из Мркоњић Града, за којим је расписано више потерница због тешких крађа, ухапшен је због сумње да је крао скупоцене аутомобиле у Бањалуци.

Томића су ухапсили истражиоци ПУ Бањалука, а на терет му се ставља да је од фебруара до маја, уз помоћ специјалних уређаја за декодирање и покретање, украо три аутомобила, вредна 65.000 КМ. Како сазнајемо, ради се о "аудију а4", који је пронађен, и два "голфа 7", за којима се трага.

- У Мркоњић Граду претресена је кућа, помоћни објекат и возила које је користио осумњичени. Том приликом пронађен је и одузет алат погодан за извршење кривичних дела, као и други предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку - рекла је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Она је потврдила да је пронађено и једно украдено возило, док се још трага за осталима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СУРОВОШЋУ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Снимао и смејао се погибији Бањалучанина (ВИДЕО)

- У току је рад на проналажењу возила и утврђивању евентуалне повезаности других лица у вези са извршењем кривичних дела - рекла је Маркановићева.

Томић је након криминалистичке обраде предат Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци. Иначе, Томић је годинама успешно измицао правосудним органима. У бекству се налазио пет година, а наводно се скривао у земљи и иностранству уз помоћ фалсификованих докумената, који су такође пронађени. Због крађе возила током 2015. године хапшен је у Србији, као и у Немачкој.

За њим су активне три централне потернице Основног суда у Бањалуци због неодласка на издржавање затворске казне. Актуелна је и потерница МУП Србије, такође због крађе возила.


СКОЧИО У МИЉАЦКУ

ОСУМЊИЧЕНИ Драгослав Томић хапшен је 2011. у акцији "Макси", када је разбијена група, која се теретила за крађе 21 возила, вредног 400.000 КМ. Томић је тада "пао" у Сарајеву након што је украо "шкоду октавију", коју је његов саучесник кренуо да вози за Бањалуку. Бежећи од полиције Томић је тада у одећи скочио у Миљацку.